Огън и лед – възможна симбиоза?

огън и лед

От опознаване към приемане

Виждали ли сте удивителните съчетания в земните пейзажи на мрак и светлина, на огън и лед? Понякога, не само в природата, но и в спецификата на личността ни, по странен, но устойчив начин, съществуват взаимоизключващи се състояния и изяви.

В не малко случаи, това което желаем, също се превръща в източник на проблеми. Но съм се убедила, че можем успешно да съвместяваме контрастите – както в живота, така и в нрава ни. Разбира се, който е готов за такова предизвикателство. Оплакването е много по-удобно и лесно!

Психолозите говорят за сянката на душата ни, като част от цялостната ни идентичност. Сянка, с която трябва да се научим да живеем, но преди всичко – да приемем. Така е и с нашия имидж! Той се сформира на база всички физически, емоционални, умствени, сетивни, духовни характеристики и проявления. Доизгражда се чрез обществените и лични модели и възприятия за красота и естетика, културните особености . Също така, повлиян е от демографските различия, от възпитателните модели, ценности и т.н.

Вероятно във всеки от нас е заложен онзи стремеж за съвършенство, но потребността ни да се развиваме е различна, според етапите през които преминаваме. Случва се да загубим кондиция и желание да подобряваме качеството си на живот, но то зависи до голяма степен именно от нивото на това как предразполагаме да ни и възприемат!

Един занемарен, неугледен, потиснат човек, с ръбат характер, малък речников запас, неовладяни маниери, липса на стил и креативност, трудно би могъл да привлече благоденствие, изобилие, хармония и любов! Просто защото не ги носи в себе си!

Обича ли се истински, човек прави най-добрите избори за себе си!

Щом е щастлив от тях, той е благоразположен и щедър и към другите по естествен начин, а не от наложена любезност.

Когато атмосферата и хората около него са хармонични, то качеството на общуване ще бъде осезаемо и отношенията – пълноценни.

Жените са възхитителни в уменията си да се преобразяват. Мъжете, дори често да не го изразяват, знам че го оценяват. Според моето виждане, важното е да се спази балансът ВРЕМЕ – УСИЛИЯ – СРЕДСТВА – РЕЗУЛТАТ!
Това важи и за всички други наши цели, решения и стъпки.

Ако времето, отделено за нещо, е за сметка на други наистина значими за нас хора и по-важни действия. Когато усилията водят предимно до раздразнителност, отегчение, изтощение и отчаяние. Щом средствата са значително над възможностите и смисъла на това, което искаме да постигнем и накрая, но не по-малко важно – ако резултатът е незадоволителен и създава дискомфорт някому, това ще ни демотивира!

Сигурно има по-ефективни решения или това, което привидно е наше желание – най-вероятно:
➖ то не е най-доброто за нас
➖ не го искаме на подсъзнателно ниво
➖ има конфликт в нас с противоположно действащо убеждение или ценност


Свържете се с мен за консултация, относно Вашата ефективна и вдъхновяваща трансформация, ако се чувствате неудовлетворени и сякаш изгубени в отношенията си. Предвид гореизложеното, споделете в коя област желаете да промените най-съществено живота и ежедневието си?

Искате ли да знаете как може да имаме хармонична връзка?

С пожелания за осъзнати и щастливи отношения,

Милена Белчева – Вашият имидж консултант
ИМИДЖ СТИЛ ПРОСПЕРИТЕТ © 

фотокредит снимка колаж: numeralpaint.com, колаж МБелчева,

заглавно изображение-via Pixabay

Leave a Reply