Какви мъже харесват жените?

мъж, черно яке

Можем ли да открием формулата за правилния типаж мъж?

Тази тема ще бъде винаги актуална и ще предизвиква оживени коментари. Какво обаче е наистина ценно и важно за жените в една връзка? Ще отговоря на база моя опит и проучвания валидни ли са популярните твърдения или не.

ТЕЗА И АНТИТЕЗА:
Жените обичат красавци!?

Това е така, поне за тези дами, за които естетиката е важна, наред с други съществени фактори. Винаги първосигналните ни възприятия са свързани с визията – от радващите извивки на силуета, до очароващите тичинки на ириса. Е, стига тези екземпляри да не са самовлюбени и демонстриращи постоянно физика или гениални прозрения. Тогава е залитане към комплексарщина.

Жените обичат герои!

Потвърждавам герои, но не такива, завоювали десетки женски сърца и професионални върхове. Жените обичат ежедневните прояви на геройство, изразени в правилен подход в нажежена ситуация, в съчувствие и предлагане на помощ. Такова, изразено в поемане на повечето камари товари в битов план. В приятно изненадващ ход с мил жест и спонтанна проява на близост, в т.ч. и физическа. Да, дамите ще го оценят!

Не знам какво мисли цялата мъжка общност, но и не съм убедена, че жените ги обичат заради грижата. Защото грижовността е женско проявление, заложено по природа. По-скоро една жена би се трогнала от проява на внимание, от емпатия, разбиране и поемане на отговорност – “за това – разчитай на мен”, “остави ми еди какво си, аз ще се справя!“. Ще се трогне от спокойствието, което дава мъж, който държи на думата си “ви-на-ги“. Мъж, който не я поставя в позиция да напряга да се тревожи дали е свършил това или онова. Особено, когато е наличен и фактора – деца. Защото жената, особено в този етап, има предостатъчно други притеснения и занимания.

Жените се възхищават от големите жестове, но ценят най-вече онези, привидно малките – да им отворят вратата, да им държат палтото, да им пригладят косата, да ги заведат спонтанно на питие след уморителен за тях ден, да им направят комплимент, масаж или да им подарят книга без причина, да видят ремонтирано нещо в дома, без да са казали дори.

Също така, ценят мъже, които са постоянни в поведението си и сигурни в чувствата си. Партньори, които не сменят невротично тактиките и настроенията си – един ден да са сприхави, после мили, после заядливи и нервни, после романтични, ту гальовни, ту игнориращи, ту споделящи, ту дръпнати. Без значение дали това са отношения между добри познати или съпрузи, това напряга и създава несигурност в нежния пол, а той е без това особен вид. Вече сте се убедили в това!

Жените обичат мъже, които вземат решения и ги следват, а не отлагат с месеци и години, за да предложат и пристъпят към връзка, брак, а често дори поне да изразят симпатии и желания. Така остават една полу надежда, едно сляпо предположение, че жената е ценена и важна за тях. Но какво се случва – след индикации за харесване или намерения за съжителство, решават, че са били само приятели, или не са готови за промяна в този момент.

Не рядко, такъв тип мъже заявяват, че не са сигурни в естеството на чувствата си, или имат прекалено голям избор. Така накрая, остават сами, или се спират на напълно неподходящ партньор. Нормално е да има колебания, преди да си опознал човека, преди да си го видял как реагира в различни ситуации. Прибързаността е неразумна, но отлагането често е пагубно.

Още няколко реда, в допълнение към темата…

Има приятелства, които не трябва да се развалят с интимност! Но тези жени, с които по ред причини няма как да се създаде семейство, биха обогатили живота с отлична емоционална близост, мъдрост, идеи и взаимна симпатия. В тази връзка, те съвсем не са по-малко ценни от другите отношения. Да си приятел е много повече от това да имаш общи интереси с някого.

Между другото, ако някоя жена от твоето поколение те радва и те кара да се усмихваш – кажи ѝ го, предложи ѝ помощ за нещо сам, прегърни я за поздрав следващия път. Или я изненадай с песен, покани я на разходка, театър, кино, изложба, вечеря. Направи го, обаче, с уточнението, че е Приятелски! Направи го днес! Обичта в чист вид е нещо, което изключително много липсва в обществото ни. 

Разбира се, има и познанства, много различни от стандартите ни, зад които вероятно се “крие” напълно възможна хармонична любов. Дори тя да не е такава, каквато сме я очаквали. Мъжете трябва да поемат по-големи дози, но обмислен риск – в това да бъдат винаги напълно открити, но не и раняващи с думите си. Да бъдат инициативни, но да се научат да приемат отказ понякога, да формулират ясно и директно желанията си. Да жертват на моменти комфорта и съня си, заради този на партньора им, да бъдат по-активни – и в общуването, и в домакинството, и в деловата сфера. Това е тяхна способност и специфика, априори.

Рано или късно, човек се осъзнава и получава нужното от живота. Има мъже, които твърдят, че искат жената да е предприемчивата и заявяваща директно чувствата и желанията си. И накрая, същите тези “красавци”, парадоксално се оплакват от атаки и принизяват жените до ловуващи хиени! Но този тип жени са станали такива именно от липсата на дързост и смелост от страна на мъжа!!! Колебливите и прикрити мъже не са секси! Да, риск е да бъдеш уязвим, да се разкриеш, да промениш навиците и убежденията си, да дадеш шанс. Но много често си струва!

изображение – мрежата

Може би във Вас възниква въпросът: Как да имаме хармонична връзка?


Автор: Милена Белчева – ИМИДЖ СТИЛ ПРОСПЕРИТЕТ ©
заглавно изображение-pikrepo.com


Leave a Reply