модата в обувките през 2021-ва!

обувки, ботуши, грайфери, кубинки, боти

Прелестни приятели и последователи!

Имам удоволствието да Ви запозная с най-новите тенденции и при един от най-важните аксесоари – ОБУВКИТЕ!

? За следващите години на новото десетилетие, дизайнерите залагат на стабилни подметки и възвръщат модата на платформите и грайферите. Средно високите боти, тип “чорап” са хит, но не избирайте този модели, ако имате твърде тънки глезени, или по-масивни прасци! Сред тенденциите се отличават и моделите на свободно падащи ботуши с лек набор. Модерни ще бъдат тези в стил “Челси”, каквито представиха Стела Маккартни, Валентино, Нина Ричи и др. На по-екстравагантните дами, вероятно ще паснат моделите тип за езда – тесни ботуши над коляното.

 photo by_Amy Humphries_Upsplash

?Каубойските модели пред идващите сезони ще се предлагат като модел, но на висок ток. Възвръща се и модата на обърнатия маншет на ботуша в контрастен цвят и материал. Относно формата, основно се забелязват силно заострени модели, както и такива с квадратен нос. И в двата случая тук- токът е почти символичен. Някои от дизайнерските решения са за равни обувки-тип ниска бота с цип отред или декорация с шипове, каишки или метални токи.

Какво да очакват мъжете?

В мъжките модели често се срещат комбинацията от черно и бяло, единичните или двойни катарами, лак. Актуални ще бъдат моделите на мокасини, но с по-едър грайфер. Продължава тенденцията и за контраст между кожата и подметката.

КОЛЕКЦИЯ DIOR

В цветово отношение няма съществени изненади, но каквито и да са Вашите предпочитания, важното е обувките да съответстват цветово и стилово на облеклото Ви. Създадени първоначално за защита, днес обувките са превърнати в произведения на изкуството и неизменен аксесоар.

?Заради спецификите на ходилата, обикновено мъжките обувки са по-широки от дамските, но не малко жени избират универсални модели или типично мъжки спортни обувки, които изразяват представите им за свобода и комфорт. От друга страна, мъжете са ощетени откъм разнообразието на модели и стилове, а понякога и палитри.

Вероятно заради това, поне според статистиките, жените купуват минимум пет чифта обувки годишно. А при Вас, как е любими лейдита?

photo by_Jaclyn Moy_Unsplash

Темата за обувките през 2020-2021-ва продължава тук.

Прочетете и споделете!

Милена Белчева – Вашият имидж консултант ©       

Имидж Стил Просперитет

фотокредит заглавно изображение – photo by pexels_luiz-fernando

Leave a Reply