Имидж и отношения

imagemaker.bg

Прекрасни хора!

Днес, в “Сутрешно мотивационно кафе”, ще обърна внимание на темата за отношенията. Тези, които изграждаме със себе си, с любими и близки, с колеги, клиенти, партньори.

Устроени сме и сме се развили в социума така, че винаги искаме да привлечем още блага в живота си – още внимание, приходи, интерес, признание, влияние, любов…Но според мен, дори любовта, може спокойно да се разглежда като бизнес схема на управление. Дали ще е печеливша или съсипваща, зависи от нас – какви маркетинголози, мениджъри, дизайнери, рекламисти и търговци сме.

Следвайки целта, неизменно минаваме през всички етапи на процеса. Разбира се, ако искаме добро развитие и удовлетворение от инвестираните средства, идеи, време и енергия. Понякога ни се иска всичко да се случва напълно естествено, без напрежение, усилия и вътрешна промяна, но резултатите без такава, са невъзможни.

участие в проект “Сутрешно мотивационно кафе”

Толкова ли са важни отношенията?

Тази концепция представям подробно в двучасово обучение, но сега ще акцентирам само, че колко важно е да гледаме на себе си и като на продукт. Продукт, който има себестойност /физически дадености, интелигентност, вкл. емоционална, опит, постижения/ и надценка – потенциал, стойност във времето, функционалност. Продукт, който трябва да намери своето място на пазара. И не бива да подценяваме нито един детайл!

Нека анализираме какви сме като съдържание, каква е нашата опаковка, по какъв начин се презентираме. Това може да се случи и самостоятелно, и при консултация със специалист – за по-обхватно и задълбочено изследване и насоки.

Показваме ли, че се ценим?

Как се позиционираме в публичното пространство?

Какъв е личния ни бранд, как го защитаваме и развиваме?

Коя е нашата таргет група? В любовта, в бизнеса, в приятелската среда...

С кои качества и умения ще се отличим и впечатлим другите, за да ни забележат, оценят и изберат?

Към тези неща исках да Ви насоча като възможен начин на възприемане и мислене и да припомня, че само навременните действия в правилната посока, дават желаните резултати! Имиджът не е модерно понятие, е динамичен и отговорен процес, който определя нивото във всяка област от живота ни!

Помислете и върху Вашата презентация и мотивация, а също – прочетете и публикаците, свързани с изграждане на хармонични отношения!

Пожелавам Ви от сърце отличен тонус и просперитет!

С уважение,
Милена Белчева – Вашият имидж консултант 
©

Имидж Стил Просперитет

Участие по покана на RI Communications Ltd, за проект “Сутрешно мотивационно кафе”

заглавно изображение, колаж – МБ за Имидж Стил Просперитет ©