екип отлични специалисти

център за терапия

Уважаеми читатели и последователи,

С вълнение и удоволствие представям нашия сплотен и целеустремен екип от професионалисти, обединени от общите ценности и дейности с холистичен подход, в Център за терапия, приложни изкуства и обучения – гр. Варна. Създател на това уютно, спокойно, модерно и елегантно пространство е Пламена Иванова — всеотдаен психолог с дългогодишна практика. Част от принципите и посоките, които следваме са:

1.Защитена среда на доверие, уважение и конфиденциалност
2.Оптимално качество и висока ефективност на предлаганите услуги
3.Съдействие и насока към проверени външни специалисти, при необходимост
4.Адекватност, нагледност, достъпност, разнообразие на допълващите сесиите ресурси
5.Системност и споделена отговорност в при комуникация и консултации на ниво екип и доверител

ПРОФЕСИОНАЛЕН ЕКИП

За да имате по-пълноценна представа и връзка със специалистите, запознайте се с детайлната им делова визитка. Установете за себе си, какво Ви е най-нужно в момента, кои послания Ви резонират, при кои въпроси и наболели теми изостряте внимание.

Уверявам Ви, че в каквато и посока да бъдете насочени от Вашата душа и интуитивна сила, ще имате наистина удовлетворяващи резултати. Разбира се, с ясното съзнаване, че промяната е процес, които бива вдъхновен и задвижен от съответния специалист, но поддържан от личните Ви импулси, вярвания, характер и предприети действия.

ПЛАМЕНА ИВАНОВА – ПСИХОЛОГ

Пламена Иванова -психолог

? Пламена Иванова работи повече от 17г. Има опит в работата с деца в норма, с противообществени прояви и със СОП. Консултира хора, които преживяват кризи, затруднения и травми. Работи индивидуално и семейно с хора, изпитващи трудности в отношенията си, или такива, които се намират пред раздяла/развод.

? Предизвикателство за нея е работата със зависими клиенти и такива, които преживяват загуба на близък. Интерес представляват консултирането на хора от различни етнически групи и с различни религиозни интереси. Опитът ѝ е свързан и с хора, преживели различни форми на насилие и такива със суицидни /за самоубийство/ мисли и опити. Приоритет за нея е консултирането и терапията на хора, изпитващи страдание.

? Провежда професионално консултиране и ориентиране. Има опит като психолог в училищна среда, в различни неправителствени организации и по проекти. Счита, че консултирането и подкрепата на цялото семейство е от изключителна важност за да бъдат преработени травмите на детето. Не случайно в психоанализата се казва „Детето е симптом на своите родители“ и от опит се е уверила, че е така!

? Организира курсове, обучения, семинари за колеги от сферата на помагането и разпространявам специализирана литература. Достига майсторско ниво в обучението си по позитивна психотерапия. В продължение на 10 г. се е обучавала в техники по арт-терапия към „Институт за терапия и експресивни изкуства“- София. Асоцииран член съм на Асоциация „Българско психоаналитично пространство“- София.

? Психологът Пламена Иванова ще Ви посрещне с внимание и уважение към и ще допринесе за Вашето психично здраве и спокойствие! Добре дошли и в нейния сайт, за да се запознаете с предлаганите услуги. Следете и тук за още полезни публикации, свързани с Вашето психично здраве.

МИЛЕНА БЕЛЧЕВА – ИМИДЖ СТИЛИСТ

Милена Белчева – стилист, специалист цветови анализ, имидж терапевт, автор на книги и програми

?Като “Феята на цветовете”, Милена помага на прекрасни хора да се чувстват и изглеждат още по-прекрасно! Анализира и консултира за най-добрите за всеки визии и гардероб, според цветовия му типаж, психотип, етикета, повода и личния стил. Тези специфики помагат човек се живее спокойно, автентично и организирано, за да спестява време и пари за любими занимания.

?Убедена е, че хората, които се чувстват неугледни, безлични, неразбрани, търсещи себе си, или копнеещи да изглеждат класно и прекрасно, заслужават да се радват на оптимален Имидж Стил Просперитет, затова нейните специфични знания и умения са насочени в тази посока.

От позицията си на експерт в своята сфера, тя с радост Ви предоставя:
?Професионални тестове и съвети модни тенденции, стил, PR и бранд
? “Цветови анализ” и “детокс на гардероба”©, през любовта към себе си
? Ценни тематични консулти и ваучери за подарък за жени и мъже

? Щастлива е, че с работата си допринася за развитието на едно по-добро общество от осъзнати, удовлетворени, балансирани, щастливи хора. Личности с очароваща визия, изискан стил, оптимален тонус и самочувствие. Такива, които са намерили своето призвание и се радват на нестихващо вдъхновение, пълноценна комуникация и високи стандарти на живот.

?Тя е вярна на своята максима “Добрият имидж – винаги на мода” и призовава: “Нека с лекота и обучение, чрез вдъхновение, заедно да постигаме нужните хармония, баланс и удовлетворение!”

?Трансформация чрез ефективни творчески практики
?Тематични персонални и групови обучения във Варна и online
?Индивидуални lifеstyle и мотивационни програми
?Повече за професионалния ѝ път разберете в тази публикация.

? Отлагането носи само стрес, пишете и звъннете още днес! ©

ГАЛИНА ГЕОРГИЕВА-ПСИХОЛОГ

Галина Георгиева – психолог за деца и възрастни

 Галина Георгиева е магистър психолог, който провежда регулярно:
?Психологически консултации за деца и възрастни

?Сесии като специалист по ранно детско развитие от 0-4г. – 10г. опит в детски ясли.

?Консултации по следните теми: сън, хранене, памперс, бебешки пубертет, нощни кошмари,диагностика на развитието, подготовка за адаптация в ясла, създаване на дневен режим и др.

? Работни занимания с деца и техните семейства – 1-18г. при интелектуални затруднения, социализация, конфликтни взаимоотношения, емоционална интелигентност, тревожност, ниско самочувствие, труден пубертет

? Препоръки към родители за правилен подход във възпитанието и отглеждането на психично здраво и емоционално уравновесено дете

? Женска психология – след родилна депресия, усещане за безпомощност и затруднения при отглеждането на децата.

? Родителската роля на жената и как да се съчетае със всички други роли.

? Женски практики за женственост и релаксация. Емоционална интелигентност – справяне с емоциите. Пренатална психология и възпитание.

? Семейни взаимоотношения в родителските роли.
? Арт терапия за деца и възрастни
? Медитации и релаксации, хипноза при стрес и тревожност
? Личностно развитие, себепознание

? Бидейки важна част от екипа на Центъра за терапия, приложни изкуства и обучения, Галина вярва, че ще Ви бъде полезна с нейния опит и подход!

ЕЛИЦА ИСАКОВА – K-power терапевт

Елица Исакова – холистичен консултант

Елица Исакова е холистичен консултант. Инструктор по K-Power, степени от Гранд-Мастер до Протомагистър в Синергоетика, Бахов терапевт.

?‍♀️ Подходът ѝ е холистичен, тъй като за нея основното е човека да се разглежда в цялост. Ние сме цялост от физическо тяло, емоции, енергия, душа и Дух, споделя самата тя. И всяко едно от нивата е изключително важно, ако едно от тях е в дисбаланс, неизменно в един момент ще обхване и цялото. Методите, които използва в работата си са взаимодопълващи, подкрепящи и разгръщащи се.

?‍♀️ В работата си ползва Синергоетика-енергиен метод за себепознание и себеразвитие. С този метод се работи на енергийно ниво, трансформациите се случват в дълбочина в душата, работи се в невидимото. От несъзнателното към съзнателното. Метод, с многоспектърно и мащабно действие на ниво осъзнатост и душа, с мигновена преработка и трансформация.

?‍♀️ Това е метод, откриващ пред човек невероятни хоризонти и израстване. Такъв, който активира личният ресурс и потенциал на човека, като му позволява да го разгърне в лекота. Да живее в осъзнатост и изобилие. Този подход, отваря нови врати за човешкото развитие, дава много възможности, нови инструменти за саморазвитие. Синергоетика ни позволява да разкрием и активираме в себе си тези ресурси, които не сме използвали

?‍♀️ Цветните есенции на Д-р Бах са мостът между личността и Душата. Цветотерапията на д-р Бах е вид вибрационна медицина, която действа на фините нива и по-този начин ефекта се проявява и на физическо ниво. Цветята на д-р Бах може да се разглеждат като 38 архетипа на свързване между двете части на психиката – личността и висшето Аз на човека. Всяка една есенция е свързана с определена емоционална група, като я въвежда в нейния положителен аспект.

?‍♀️ К-Power® Епигенетични цикли e метод, с който в рамките на няколко минути. Чрез мощна техника ни помага да се справим с натрупания емоционален, умствен и психически стрес. Способства да освободим подтиснати емоции и напрежението да сме по-устойчиви, жизнени и енергични, когато сме емоционално изтощени. Тялото е източник на невероятен обем от информация. С този метод освобождаваме натрупаните блокажи и негативни емоции през тялото, посредством енергийните меридиани.

?‍♀️ „Основната ѝ мисия и желание е да подкрепя хората в пътуването им към себе си, към това кои са те всъщност, да живеят през Душата си, да я чуват и да имат един по-осъзнат и хармоничен живот. Да бъдат една по-добра и осъзната версия на себе си! Да живеят и да се сбъдват през нашето Истинско Аз, да бъдат автентични!

✍ Контактна информация и записване: +359 893 598 808 Имейл: sinergoetika.elitsa@gmail.com Вижте също нейната страница и сайт.

ВАНЯ ДИМИТРОВА – ЛОГОПЕД

Ваня Димитрова – ерготерапевт и логопед

? По професия и призвание Ваня Димитрова е ерготерапевт и логопед. Притежава над 10 годишен професионален опит и целенасочено подпомага развитието на деца със затруднения, произтичащи от различни състояния – аутистичен спектър, синдром на Даун, ДЦП, изоставане в езиково-говорното развитие и др.

? Има интерес за постоянно професионално и личностно развитие, което осъществява чрез включване в различни обучения, семинари и квалификации. Към момента е логопед и ресурсен учител в масова детска градина в град Варна. Вярва и се води от принципа, че всяко дете е уникална Вселена от възможности. Децата чувстват, мислят и носят огромен потенциал в себе си.

? Наясно е, че ние възрастните можем да помогнем на децата да развият увереността си, за да се разгърне този техен потенциал. Насърчава собствения избор. Новите умения, за да бъдат лесно усвоени, предлага под формата на игра. Така децата намират собствен ритъм за учене. Многократните повторения на новото умение водят до автоматизирането му и придобиването на собствена увереност, емоционален комфорт и чувство за успех.

? Призовава да си припомним една ценна констатация: “Единствено докато играе, детето или възрастният е в състояние да бъде креативен и да вложи цялото си същество. Индивидът открива себе си само, когато е креативен.” – /Доналд У. Уиникът, 1975/

За връзка с Ваня и записване за часове: ?0899 954 546

ЙОАНА ПЕХЛИВАНОВА – БАХОВ ТЕРАПЕВТ

Йоана Пехливанова, въпреки динамичната си програма, също е гостуващ консултант в Центъра в град Варна.
? Посветила се е на Цветята на д-р Бах, които знае, че ще са верен спътник в пътешествието заедно. Вярва, че “това, което целим да свършим, е да върнем теб на теб самия. Към твоята същност такава, каквато е била преди да я оформи средата ти.

 ? Освен цветята, тя ще Ви предложи практики от Арттерапията, позитивната психология, техники през смеха. Ще препоръча билки, които да Ви помагат с нервите, или кристали, които да съхраняват Вашата емпатична същност, като се отпуснете и доверите на това, което Ви идва отвътре.

 ? Обещава, че ще бъде там, за Вас и Вашия процес, така, както имате нужда, а Вие ще вземете точно толкова, колкото Ви е необходимо.

? Тук можете да видите нейния график и да си запазите час. Ако имате нужда да изговорите нещо предварително, не се колебайте да ѝ позвъните, или пишете.
За повече информация посетете и сайта ѝ.

Центърът се намира на адрес: гр.Варна, на ул. “Петко Тодоров” 57. Според графика и възможностите на конкретния специалист, срещите се провеждат на място или online.

Leave a Reply