Pantone избра цветът на 2020!

синьо

Прелестни читатели!

Чрез този колаж Ви представям, цвета, които ще диктува модната индустрия през 2020-та. Пантон (Pantone)определя вече 20 години тенденциите в бранда. Това се случва на база социални, геополитически, производствени, дизайнерски и други фактори. Институтът обяви за водещ цвят класическото синьо.

В България по-често свързваме този специфичен тон синьо с униформеното облекло. Понякога асоциациите ни са в посока на монотонност, рутина, усърдие. Синьото носи спокойствие, концентрация, стабилност. Подходящ цвят за работни пространства, предпочитан от традицоналисти. Може да го ползвате умело в декоративни елементи, да промените атмосферата чрез завеси или мека мебел в този нюанс. Единственото условие е да не превзема целия Ви дом, може да подейства потискащо.

фотокретит – Unsplash_ Vinicius “amnx” Amano

Възползвайте се от тенденцията, за да обновите гардероба си. Обръщам внимание, че точно това синьо, обаче, съвсем не подхожда на всеки тип кожа. Ако случаят при Вас е такъв, спокойно може да го употребявате в интериора, аксесоарите, както и в дрехите, които не са в близост до лицето Ви.

Съчетава се с подходящ нюанс жълто, оранжево, цикламено, сиво, бежово. Лично аз, не препоръчвам да го комбинирате с друг оттенък в синьо, защото е много трудно съвместимо. Контрастните съчетания внасят повече свежест и разнообразие.

снимка личен архив – Р.Райчева

Какво предстои?

В следващи публикации ще представя всички детайли, свързани със стила и модата за следващите няколко сезона. В това число – палитри, кройки, принтове и т.н. Също така, ще споделя съвети за дамите и господата, които държат да бъдат винаги на ниво.

Какъвто и да е цветът на годината, важното е тя да бъда благодатна за Вас. Да преживявате всеки ден с благодарност и вдъхновение, защото самият живот е точно това!

Ако имате нужда и от персонална консултация с най-подходящи модели, цветове, десени, комбинации, козметични съвети, анализ на стила и гардероба, дома и книжка с препоръки- пишете ми!

Какви ще бъде цветовата палитра през пролетта и лятото на 2021-ва, разберете тук!

Прочетете и споделете!

Милена Белчева – Вашият имидж консултант ©       

Имидж Стил Просперитет

фотокредит снимки колаж – с нетърговска цел_i.pinimg.com/мрежата

заглавна снимка – HansMendoza_unsplash