10 великолепни неща, които ме изразяват и вдъхновяват

предизвикателство

Стилът е свързан както с нашата визия, така и с начина ни на живот. Също и с предпочитанията ни на база изградени ценности и естетски възприятия. В тази опознавателна колекция събрах част от най-емблематичните неща за мен, които ще потвърди всеки, който ме познава. Вероятно за мнозина от читателите ще бъдат странни, но други ще се припознаят в тях. Вярвам, че тези споделени мигове от моя микро свят, ще Ви заредят с очарование, интересни идеи и желание да се преоткриете. Пишете ми, ако е така!

1. Шаби шик и винтидж културата

Винаги съм харесвала тези стилове в дрехите и интериора, но специално внимание, граничещо дори с лека мания, получиха през 2016-та. Пастелните тебеширени тонове, в светла мента и бебешко розово, са моят фаворит за кухненска атмосфера, а бялото, освежено от принтове на рози – за спалнята.

женственост, нежност и ретро намигване

2.Писането, изящните химикали и пера

За човек, който от дете е покорен от словото, може би е съвсем естествено да придавам на тези аксесоари особена ценност. Дори да Ви прозвучи странно и екстравагантно, не мога да пиша с какъвто и да е химикал. Трябва да е с интересна визия и мастило, което пише сякаш само́. Имам приятна колекция, а за различните ми идеи и занимания, избирам различно пишещо средство. При Вас има ли такава потребност?

цветовете на моя бранд – розово злато и графит винаги ме зареждат

3. Висок клас тефтери, тетрадки, органайзери

Обичам да ги подарявам, но рядко има кой да ги оцени. За сметка на това, ако се чудите с какво да ме изненадате, винаги ще се зарадвам на подобни артикули и непременно ще ми влязат в употреба. В моя свят няма обикновени тетрадки, освен за някои дневници. Всяка е тематична и създава определено настроение и мотивация.

Снимката е от Коледния период на 2018-та. Тогава “излях” душата си и после превърнах вдъхновението от модата и красотата в бизнес концепция с насока имидж и стил. Случи се тогава, именно в тези органайзери, които получих накуп, като подарък от няколко близки. Чудех се какви брилянтни идеи е възможно да ми хрумнат изобщо, но в края на 2019-та вече бях направила три тематични обучения и създала над 10 програми за консултиране. Вярвайте и в милостта на Бог, и в себе си, уважаеми читатели! Дори когато мърморенето на разума, или някои “доброжелатели” Ви саботират!

тефтери, химикали
удоволствието на достъпния лукс

4. Художнически бои, ароматът на печатарско мастило.

В рода ни няма професионални художници, но моят дядо Петър бе забележително прецизен в изобразяването както на хора, така и на сгради, каквито проектираше. При мен липсва подобна удивителна изящност, защото влагам повече динамика и страст в творбите си. Но от стъпването в училище ходех на школа по изобразително изкуство, като по-късно се дипломирах и като моден дизайнер/художник. Винаги край мен е имало пастели, акварели, платна, листи, бои с по-деликатен или по-силен аромат. Те, както и печатарското мастило, ми носят мигновена тиха радост и сладостно вълнение.

рисуването в гората – несравнимо преживяване

5. Книги с посвещения и такива на наистина стойностни автори.

Това че съм творец, който се изявява в различни сфери на изкуството, ми е давало възможността да общувам с прекрасни себеподобни. Много от тях – писатели и поети. Любовта ми към поезията е от най-ранна детска възраст, но към книгите, изобщо, се появи късно – в гимназията. Бе толкова силна, че прочитах нездравословно количество творби, зависимост, която успях да овладея с времето. Както в модата, така и във всяка друга дейност, мярката е в баланса!

Любопитен факт Почти никога не мога да чета само една книга. Обикновено край мен има една философска/психологическа, една-две детски – за разтоварване, художествено произведение – пр. любовен роман, стихосбирка, миниатюри, sci-fi книжка, както и някое и друго издание с образователна насока. Познато ли Ви е това, или за Вас е изключено да четете толкова неща заедно?     

обичам да релаксирам със стойностно четиво в библиотеките по света

6. Ювелирно изработени чашки за кафе, особено антикварни.

Както някои от Вас знаят, пиенето на кафе за мен не е навик за разсънване, а специален ритуал. И трябва да съм напълно будна, за да му се насладя. Не понасям кафе от пластмасови и картонени чашки, както и от такива, с дебели стени. Рядко, но се случва да пия и от такива.

Любопитен факт Още една ексцентричност при мен, е традицията ми да си нося специална чашка, дори когато ще се изкачвам до някой водопад в планината. Колекционирам чаши предимно от ар(т)-деко периода и с удоволствие отпивам от тях бавно и насладително любимите кофеинови глътки.

глътка тишина, полъх елегантност и парченце бял шоколад – миг разкош у дома

7. Кукленската атмосфера

Харесвам всичко ефирно и деликатно, приказно и много момичешко. При двама сина, нямах възможността да пребивавам в такава атмосфера, затова поне моята стая – ателие – будоар е в такъв леко кукленски стил. Флоралните десени ме очароват и правят по-приемаща и мека. Аристократичните мебели със заоблени форми и гальовни материи ме карат да се чувствам уверена и ме настройват на бохемска вълна. Уханията, елегантните сервизи, изящните картини радват сетивата ми и ми помагат да разпусна след предизвикателствата на делниците.

една от моите кукленски утрини…

8. Вдъхновяващи цитати от книги, филми, личности.

Вероятно очарована от тетрадките с цитати и поезия на баща ми и лексиконите с танцуващи фигуристки и балерини на майка ми, съм търсила своя начин да за вдъхновение и мотивация. Един от тях са именно красивите тетрадки-албуми със спомени от уникални преживявания, послания, които са ми писали както познати, така и случайни хора. Също и цитатите с житейски мъдрости.

Колекционирам ги и в електронен вид, като ги увековечавам в красиви колажи, за да докоснат по свой начин повече хора, които имат нужда точно от тях. В долната част на сайта ми неслучайно съм оставила и сектор с цитати, свързани с красотата, стила, модата и личностното развитие. Може всеки ден да изтегляте “своите”.

често работя над себе си, или програми за Вас в тихи заведенийца със свеж интериор

9. Влюбените двойки. Особено възрастните. Хетеросексуални.

Правя това уточнение, макар и с лека усмивка, тъй като динамиката на съвремието ни го изисква. Разтапям се и затаявам дъх, когато видя хора на преклонна възраст да изразяват уважението, обичта и грижата си с поглед, нежност и спонтанен жест! Това действа ободряващо и умилително едновременно и укрепва вярата ми в непреходността на любовта, когато е истинската.

фото кредит Mark Timberlake on Unsplash

10. Морето като уединение и споделено преживяване

Щастлива съм, че живея в крайбрежен морски град. Моментите, в които пребивавам в съприкосновение с морската феерия, са по-често есента и зимата. Тогава пясъкът все още е леко нагрят от слънцето, водата е по-спокойна и липсва плажната суматоха. Създавала съм си спонтанни, но съкровени и красиви традиции, с празнуване на Рождество и Възкресение на брега с близки приятелки. Знам, че в столицата са бизнесът, контактите и добрите доходи, но слушам сърцето, вярно от морето.

море, вдъхновение
За смелостта да бъдеш “над нещата”

11. Бонус Хората – светулки

Това са тези близки, с които не ни свързват делничните преживявания или празненства, а едно отвъд сетивно, отвъд време-пространствено общуване. С тях не изпитваме потребност да споделяме всеки миг. По-скоро се усещаме и само мисълта, че ги има, ме кара да се чувствам спокойна, озарена, признателна и одухотворена. Тона ви е достатъчно. Радвам се, че и сред клиентите ми има такива личности и съм сигурна, че няма случайни срещи и мотиви за разменено доверие!

имидж, приятели
близките-далечни, за които давам сърцето си

Отправям предизвикателство към Вас!

Ако тази статия с моите откровения Ви е допаднала, напишете и ми изпратете своите 10 великолепни неща! Може би ще открием сходни предпочитания, или ще се вдъхновим от различията си. Най-вълнуващите списъци ще прочета, а един от Вас, в края на всяка година, ще получава мил жест-изненада от мен!

 © Милена Белчева – Вашият имидж консултант

Имидж Стил Просперитет

заглавно изображение с нетърговска цел: marvin-meyer_unsplash, кадри в публикацията – личен архив, без право на препубликуване.

One Reply to “10 великолепни неща, които ме изразяват и вдъхновяват”

Comments are closed.