щастиеТО през детските очи

Прекрасни приятели и последователи на пространството за вдъхновение, мода и стил – Имидж Стил Просперитет ! Днес, за поредна година празнуваме 20 март – Международен ден на щастието и пролетта, с преобразяващо събитие “ДРЕСКОД ЩАСТИЕ” в Център за терапия, приложни изкуства и обучения – Варна. С умиление и удивление, споделям откровенията на моя племенник – Борис, когото интервюирах спонтанно един приятен предлетен следобед. Предлагам на Вашето внимание отговорите, без никаква редакционна намеса. Освен това, след като изчетете текста, Ви препоръчвам да си купите специална тетрадка, която да превърнете в свой личен дневник на щастието.

Тайните на щастието

Първо, нека разберем какво е определението по детски на това сложно понятие и дали нещо неуловимо, или може да бъде наш неизменен спътник.

Какво е да си щастлив?

Б.Г: Много хубаво чувство. Трябва да се радва на това чувство, защото то е само временно. Да говориш хубави неща.

Къде отива щастието, когато не е при теб?

Б.Г: При други хора, които са щастливи. По физиономията може да разбереш как се чувства човек. Може да е тъжен и да се усмихва фалшиво, но да разбереш че е тъжен, например, ако въздъхне, или се намуси. Ако искаш да си постоянно щастлив, трябва да се радваш на всичко, което ти се случва. Има голяма разлика как върви щастливия и тъжния човек. Щастливият върви с вдигната глава, а тъжният с леко наведена, за да не забелязва хората или него да не го забележи някой друг.

Кое е по-добре – да си дете, или възрастен?

-Б.Г: Дете!

Защо?

Б.Г: Децата са по-щастливи. Те винаги играят игри и са по-весеи, невинни. И ако ни нямаше, светът нямаше да е весел. Има много начини и винаги си има поне един начин човек да е щастлив, дори да е възрастен. Децата се радват на закачки, а възрастните, че изкарват заплата. И, според мен, това е достатъчно голяма разлика.

споделена обич и възприятие

Лична рецепта за щастие

Какво те прави щастлив?

Б.Г: Игри! Прекарване с приятели и роднини. Да ходим на разходка с компания. Да се ​​грижи за някого. В последната сметка излиза, много има много неща, от които може да си щастлив. То не зависи от това как изглеждаш, щастието зависи от това какво чувстваш, защото то е чувство. Не се свързвам с думи за външен вид като красив, грозен, слаб и други.

Боби е още малък, въпреки това, наистина осъзнава значимостта на това състояние. В заключение, нека да получим и ние препоръки за по-добър живот. Но и Вие сами изградете своята собствена мандала на щастието – например – хора, които Ви подкрепят, природни места

Ще споделиш ли за възрастните някои начини да са по-щастливи?

Б.Г: Добре. Щастлив може да те направи чуруликането на птичките. Звука на потока. Падането на листата от малките дръвчета. Дърво, родило плодове, или цъфнало. Също и други неща от природата. Например пикник до поточе, където не се чуват машини и други неприятни звуци. О, също могат да те направят щастлив и цветовете. Защото целият свят без тях щеше да изглежда тъжен…

25.5.2023г.

С благопожелания,

Феята на цветовете Ⓒ
имидж консултант в Имидж Стил Просперитет
Тематични сесии и ваучери за подарък via imagemaker.bg