Цветът – хит за есен-зима`20-21

цвят горцица

Цветът горчица е превзел търговската мрежа в Европа, що се отнася до дрехи и аксесоари. Наситен, дързък и интересен, с него няма как да останете незабелязани. В природата изобилства предимно през есента. Пролетните му варианти са по-ярки и чисти – нарцисите, лалетата, латинките, а лятото по-бледи – пр. при полските цветя.

Жълтото, в различните му вариации дава усещане за радост, веселие, активира творчеството, въображението, изобретателността. В някои примеси с други допълнителни и основни цветове, може да бъде нюансирано така, че да предизвиква негативни емоции, също и умора. Затова винаги давам препоръки и за влиянието на един или друг цветови оттенък, особено ако Ви е любим.

Как да го носите?

Обръщайте внимание на това дали трябва да изберете по-хладен или по-топъл тон, по-наситен или по-блед. Също – в какви пропорции ще изглежда подходящо, съобразно Вашата физика и контраст. Ако се затруднявате в този избор, винаги може да се свържете с мен за консултация.

Горчицата е близък до вариацията “камел”, или както е по-популярен в България – тютюневото. Комбинира се отлично с маслено зелено, графит, бордо и някои нюанси на лилавото. 

Тези, които имат резерви към този “профил” на жълтото, могат спокойно и с удоволствие да го внесат във визията си, чрез разнообразие от аксесоари. Това могат да бъдат обувки, чанти, ленти за коса, шалове, колани, шапки, порфейли, визитници, тефтери и т.н. Защо не и чорапогащи?

Може да комбинирате различни фактури – гладък текстил с едро плетиво, да ползвате  цвета като разделител при играта на пропорции. 

Вижте и актуалните цветове за аксесоари през 2021-ва!

Оставете ми съобщение или заявка за свободни часове, за да научите кой нюанс на този цвят ще Ви освежи и подмлади. Имайте предвид, че жълтата гама е доста капризна и с погрешният избор на оттенък, може да засилите драстично видимостта на бръчиците и сенките. Рискувате да изглеждате уморени, изпити, посърнали. Затова, важно е да знаете и ползвате разцветките от Вашата най-хармонична палитра.

Създадено с обич, за хармония и щастие!
Милена Белчева – Вашият имидж консултант © Имидж Стил Просперитет

фотокредит колаж – с илюстративна, нетърговска цел – мрежата, заглавно изображение kaboompics