цветът на 2К23/2K25 -pantone

тенденции

Уважаеми приятели и последователи на Имидж Стил Просперитет,

Институтът Pantone, завзел пазара още през 1963-та година, продължава да определя правилата в модната индустрия, отнасящи се до цветовите характеристики на предстоящите колекции. След като преминахме през нюансите на постпандемичния период за 2021-ва, преминаваме с намигване към романтиката към следващия времеви отрязък.

“Люлякови нощи”

Цветът за 2022 ра, под чието влияние все още сме, е специфичното Very Peri, за което предупреждавам, че отива на по-малко цветови типажи. Колкото и да е актуално, препоръчвам да избирате вариации с подходящата тоналност и наситеност, за да не изглеждате модерни, но уморени и изпити.

Влизаме в ефирен танц с участието на люляково, виолетово, теменужено, със звън на синкави камбанки и перуники. Категорична наситеност, но и фина деликатност, които може да имаме поне като избор за подходящ аксесоар. Елегантна гривна, панделка за коса, шал с акварелен рисунък, а при удачен цвят на кожата – и изискан маникюр в лилавата гама.

Тези, които изобщо не са почитатели на подобни разцветки, или не им отиват, могат да изберат да бъдат актуални чрез интересна подвързия за книга, чаша за кафе, колан, несесер. Въпрос на потребност, желание и въображение…

very peri 2K22

Аз съм само цвят лилав”

Време е да съобщя за цветът, който ще триумфира през следващата 2К23., а именно загадъчният – Digital Lavender. Неговият чар е допълнен от танцуващите също особено модни нюанси на:

⚜️Чувствения Luscious Red
⚜️Скромния и ненатрапчив Sundial
⚜️Умиротворяващия Tranquil Blue
⚜️Освежаващия Verdigris

Продължаваме под мотото “Аз съм само цвят лилав” (по текст на Даниела Кузманова), за да посрещнем цветът на предстоящата 2К23-та. В идилична визуална и емоционална гама като отдъхващия от внимание – Very Peri.

Тези, които имат по-топли характеристики, нека ползват цвета в определени елементи и декорации, като акцент, а не като база в гардероба. В повечето случаи и при удачен тоалет и повод, нюансът е приемлив и за обувки. Къде ще разходите Вашите лилави мечти?

Вино и любов”

За следващия моден етап, през 2К24. е избран вариант на виолетовото с екзотичното наименование Rhododendron, много близък до цветът Марсала, който бе фаворит през последните години. Заглавието, избрах от песен на Веселин Маринов и е свързано с емоционалното въздействие и характеризира особеностите на този цветови избор. Глътка носталгия, глътка споделеност, глътка меланхолия – може да дозирате според собствените си предпочитания, настроение и разбира се, цветотип!

“Портокалово момиче”

За 2К25 е посочен цвят с доста повече топлина и се надяваме не само улиците, но и душите ни да бъдат озарени от повече светлина, детска радост, вдъхновение. Време е да си спомним онова “Портокалово момиче”, което възпя Ваня Щерева в началото на новото хилядолетие. Какво предстои наистина в живота ни, ще узнаем тепърва.

Междувременно, нека не отлагаме правото и задължението си да бъдем щастливи, според своите концепции за това екстатично или умиротворяващо състояние. Оранжът се съчетава отлично с тъмно синьо, бордо, маслено зелено, тийл, топло бежово, кафяво…Ще имаме повод за интересни и дръзки комбинации!

портокалово момиче

Милена Белчева – Вашият имидж консултант