ЦВЕТОВИ АНАЛИЗ – ЩО Е ТО?

ЦВЕТОВИ АНАЛИЗ

цветови анализ- палитри

ВАШАТА БЮТИ ВИЗИТКА

Питали ли сте се, преди покупка “Дали този цвят ще ми отива”, казвали ли сте си “О, зеленото не е моя цвят!” или “като сложа нещо черно и изглеждам много зле”, “Много обичам червеното, но хич не ми отива”. Сигурна съм, че ДА!

А знаете ли защо реагираме така? Каква е причината да изглеждате здрави, сияйни, освежени, лъчезарни, спокойни, радващи, младолики, свеж тен и бляскав поглед в дадени цветове и комбинации дрехи, а с други да се чувствате посърнали, с болнав вид, безлични и т.н.

Тайната е в нюансите. Няма човек на който да не му отива даден цвят, а трябва да научи и ползва ресурсите на подходящата палитра нюанси от дадена гама!

Идеята при създаването на цялостна хармонична визия, е да виждат Вас, а не това, с което сте облечени! Да забелязват Вашата усмивка, поглед, ухание, да потъват в прегръдката на Вашата харизма! Да чуват Вашия смях и глас, а не да помнят бляскавата сребриста рокля, прасковено червило или червените Ви обеци, например!

ЦВЕТОВИ АНАЛИЗ
photo_by_kaboompics

СЪЩНОСТ И СПЕЦИФИКА

Анализът на база концепцията за сезонните палитри /пролет, лято, есен, зима/, е разработен от различни системи. Те функционират и определят “точния тип” и съответно нюанси, чрез свои конкретни индикатори, приети за достоверни.

Най-често за целта се използват драперии (парчета плат), принтирани с точно фиксирани цветове, но това е само един от методите! Ползвам такива базови палитри, но без дълбочинни познания и усет, не може да се разчита на тяхната точност. Защото в модната индустрия дрехите и аксесоарите не се произвеждат в тези багри. Също така, има огромно значение начинът, по който рефлектират цветовете върху различните материи. Дали те са гладки, или релефни. Дали са матови, гланцови и т.н.НО

При цветовият анализ е важна не приликата с даден сезон или Вашите предпочитания към него, а това как кожата на всеки реагира на различните нюанси. Наблюдава се как се променя лицето, какви рефлекси придобива. Може ли да “поеме” един по-силен цвят, или той ще ѝ “натежи”?

Освен като естетическа наслада, цветовете оказват директно влияние върху поведението и това как се чувствате, мислите и действате. Въздействието им върху настроението е почти мигновено, имат и огромна роля в изграждането на доверие и близост.

photo_depositphotos.com

КОЛОРИСТИКАТА Е НАУКА

Има значение не само цветът, сам по себе си, а и това в какви пропорции и комбинации е използван. Как действа на психиката, какви оптични илюзии създава с други тонове. Какви визуални ефекти, когато е използван в различни фактури на платовете, в какъв дизайн на изделието участва. Изборът на дрехи и аксесоари, трябва да е следствие на информирано решение, а не мотивирано от идеята просто да имате какво да носите, или повлияно от някоя реклама.

 Желаете ли всяка Ваша вещ – дреха, аксесоар, бижу и т.н. в гардероба Ви да бъде точно тази, с която ще получавате винаги комплименти?
С която ще се чувствате комфортно! С която ще изглеждате привлекателно! И каквото да изберете да сложите в ежедневието си, ще правите винаги оптималния избор! Звучи невероятно, но е възможно!

Подарете (си) заслужена увереност още днес и вземете своя персонален цветови LOOK BOOK с Вашата вдъхновяваща палитра!

 Милена Белчева – Вашият имидж консултант © 

 Имидж Стил Просперитет

Заглавно изображение с нетърговска цел: depositphotos.com

One Reply to “ЦВЕТОВИ АНАЛИЗ – ЩО Е ТО?”

Comments are closed.