уверени с всяка крачка

Често получавам запитвания Как да почистя обувките си?”, “С какво да премахна петната от…?”, “Мога ли за изпера велурените си мокасини? Тези въпроси са напълно обичайни и разбираеми. Сега пазарът е щедър на безброй много модели, които имат свои специфики за почистване и поддръжка.

Предлагам на Вашето внимание файл, който може да бъде заснет и да ползвате при необходимост за напомняне. Разбира се, няма как в тази публикация да обхвана различните казуси и третиране на петна или наранявания. Вярвам, обаче, че като общи насоки ще Ви бъде полезно. Независимо дали обувките Ви са елегантни, спортни или тип “бързоходки”, повечето са изработени от велур, набук, естествена кожа, в т.ч. лак, изкуствена материя, текстил. Тези материали съм включила в колажа с препоръки.

Грижата започва с оптималния избор

При необходимост от конкретна консултация, свързан с избор на обувки за даден повод, подбор на модел, съобразно фигура и стил на живот, желано впечатление и т.н., се свържете с мен по удобен за Вас начин. Ще Ви изготвя препоръки, според личните Ви нужди и дилеми. Ще очаквам и обратна връзка относно това, какви публикации искате да виждате в сайта. Кои въпроси и теми Ви вълнуват, какво още искате да научите.

Отново обръщам внимание, че е необходимо да спазвате правилна стойка и добра походка, за да не деформирате излишно обувките си и да може да им се радвате по-дълго. Насочвайте се към модели, следващи естествените извивки на Вашето ходило. При спортните модели е препоръчително да избиране с половин до един номер по-големи обувки, предвид необходимостта от пластичност при движение и по-интензивно натоварване. Това важи и за дизайни с бомбе и платформа, както и при твърде заострени модели, които пречат на свободното прилягане на пръстите. Не пренебрегвайте и специфики като плоскостъпие, изнесено кокалче, висок свод, широка пета и т.н. Само защото даден модел Ви допада, или е на изгодна цена, не си заслужава да рискуване здравето и комфорта си!

Имайте “План Б”

Понякога, предимно при дамите, изкушението от специален фасон обувка е водещо, затова винаги съветвам – носете си резервни олекотени варианти на обувка тип “балеринка”, по възможност с леко повдигнато ходило. Много вероятно е да изпитате желание в някакъв момент да пожелаете просто да захвърлите изящните или атрактивни аксесоари, в които сте били пристегнати и да се отдадете на релакс или танци. Една малка сатенирана торбичка с танцувални пантофки ще бъде винаги от полза!

Ако имате колебания дали харесвания от Вас модел е актуален, вижте кои са текущите модни тенденции! Водете се не само от въображението на дизайнерите и познатите трикове на производители и търговски компании, а най-вече от ситуацията.

  • Колко често предвиждате да носите тези обувки, или са само за повода?
  • При “кратка авантюра” с тях, цената им заслужава ли си наистина?
  • Достатъчно добре ли Ви пасват анатомично и стилистично?
  • Удачни ли са за движение и лесни за поддръжка?
  • Има ли с какво да ги съчетаете?

С пожелание за максимален комфорт и увереност по пътя към успеха!

Милена Белчева – Вашият имидж консултант

Имидж Стил Просперитет ©

фотокредит Siora Photography on Unsplash