Трябва ли жените да имат тайни?

imagemaker.bg

Това, което премълчаваме има не по-малка връзка с имиджа, от това, което избираме да споделим или коментираме активно в разговорите си. Има ли правила, обаче?

Как да бъдем спонтанни и открити, без да предоставяме излишна информация?

Според Ерин Моргънстърн, дамата трябва да има тайни, съгласни ли сте? Имате ли своите малки тайни или винаги вадите обърнати всички карти на масата?

Познавайки отлично женската същност и роля, съм убедена, че всяка ценяща себе си личност, независимо от възрастта и социалния си статус, трябва да има лично пространство и неприкосновен интимен свят! Това не е акт на неискреност, а на себесъхранение и уважение! Принципът се изразява в това да не разкрива всеки детайл, всеки коз, всяко свое умение и възможност! Това е правилно от две страни – първо предоверяването е винаги нож с две остриета, никога не знаем дали добрият принц няма да се превърне в ловък манипулатор, второ – ако жената разкрива себе си малко по малко – интересът към нея няма да изчезне.

Каква информация трябва да избягва да дава жената? Независимо дали има установени близки отношения с мъжа до нея или мъже от нейната приятелска компания, класната дама не коментира детайли от интимните си отношения, не говори за бивши завоевания и ухажори, не комроментира и не се държи подигравателно, дори да има причини за това. Също така, колкото и да я изкушава, не споделя пикантерии и специфични неща, за човека, който ѝ се е доверил някога. Спазвайки това, тя показва лоялност и дава яснота, че е отвъд дребнотемията, сплетните и евтините интриги.

Всяка жена е необходимо да се грижи по най-добрия начин за външния си вид, за здравето си, общия тонус, интелектуално развитие и т.н. Но не и да парадира с с това и да потиска тези, които нямат нейните възможности за това. Детайли относно разкрасителните ѝ и оздравителни процедури, също не вълнуват мъжете. Никак не е забавно да комуникираш с човек, който постоянно търси внимание и съчувствие с оплаквания за схванатия си врат, кръст, белите корени на косата, изтръпналите ръце или някоя нова пъпчица и бръчка!

Още една деликатна тема – финансите. Като дама, е добре да забрави за себеизтъкването, познанството със заможни и влиятелни приятели, специални връзки в бизнес средите, разполагането с лични високи доходи или жалването от оксъдни такива. Не става въпрос да крие, послъгва или измисля, а да прецизира доколко е уместна подобна информация и в каква светлина ще я представи!

В запазването на доза тайнственост се крие някакво гъделичкащо усещане да изучиш по-дълбоко и всеобхватно дадената личност.

Правя веднага уточнение – мистериозността не е еквивалент на прикритост и мнителност. Това е съзнателен избор, но и естествено заложено модел на поведение в женската природа! Има много жени, които демонстрират по неприятен начин тази си тайнственост и изглеждат преднамерени, будят недоверие, създават дискомфорт у околните или партньора. Имайки богата душевност, жената трябва да е интересна, а не да се прави на такава. Да бъде стойностна сама по себе си, а не да си придава важност, тъй като това наистина отблъсква.


Прелестни дами, да имате какво още да покажете дава една допълнителна увереност, която е много важна за крехката и неустойчива същност на нас, жените.

Разбира се, от сърце препоръчвам, да изненадвате само с приятни неща, а не да стъписвате силния пол с безумни прищавки и капризничене. Поводи да проявим крайна емоционалност винаги ще има, но истинската лейди умее да се владее и показва най-доброто от себе си, нали?

Прочетете и споделете!
Милена Белчева – Вашият имидж консултант

Имидж Стил Просперитет ©