Тенденции обувки 2021 – трета част

обувки есен зима 2021

Разнообразието от модели, цветове, принтове и декорации, прави темата за обувките неизчерпаема. Но ето и финалната ми публикация, свързана с тенденциите за 2021 -ва.

? Дами, започвам с няколко практични съвета от мен. Ако избирате високи токчета, непременно използвайте силиконови стелки, или такива с мемори пяна, за да омекотите стъпването! Също така, избирайте малко по-голям размер от обичайния за Вас, особено за заострените модели. Това ще направи движенията на ходилото Ви по-плавни и естествени.

Обърнете внимание и дали сводът на обувките, които сте избрали пасва на Вашата анатомична извивка. Несъответствието често води до много по-бърза умора, а понякога и до леки травми. Не пристягайте силно връзките, водени от желанието кракът Ви да бъде стегнат, кръвта трябва да циркулира свободно. Бъдете предпазливи и с качеството на боята, някои производители я пренебрегват и може неприятно да оцветите чорапите или ходила си!

Какво ново на сцената?

? През следващите няколко сезона брокатът и металическите отблясъци ще бъдат отново актуални, дори за ежедневието. Това предполага и една по-елегантна линия, която да следвате при изграждането на цялостна визия. Ако предпочитате такава, вероятно ще Ви допадне тенденцията, свързана с флоралните мотиви на обувките, чрез щампа или бродерия. Специфичното в идните месеци е, че принтът ще бъде пренесен и върху подметката.

В предложенията, които избрах за този колаж се отличават подметките с богата орнаментика и контрастът между дебели, стабилни и тънки остри високи токове. Носенето на сандали с чорап отново търси своите почитатели на експериментите, но лично на мен тази комбинация не ми допада.

Посоката на презентиране минава през кокетство и стига до пълна ексцентричност и нефункционалност при някои предложения. Все още са на почит моделите с естествен косъм и елегантна линия.

Ако сте пропуснали началото, вижте каква е модата в обувките за 2021.

? Каквото и да изберете, стъпвайте уверено и достигайте желаните дестинации. При необходимост от съвет по отношение на модата, стила и личностното развитие, свържете се с мен за среща и консултация!

Прочетете и споделете!

Милена Белчева – Вашият имидж консултант ©       

Имидж Стил Просперитет

фотокредит – изображения колаж – мрежата, с илюстративна, нетърговска цел, заглавна снимка: tamara-bellis-unsplash