Тенденции мъжка мода 2021-2022

мъжка мода 2022

Представям Ви тенденциите в мъжката мода за две години напред. Вече имате информация, която ще помогне да актуализирате гардероба си и да си осигурите интересна и стилна визия.

Първо, обърнете внимание на контраста при обемите – over size и прилепнали модели – кое ще предпочетете? Разбира се, съобразете силуета и с формите на тялото си.

Костюмите ще искат нетрадиционен подход, те не са просто риза, панталон, сако и вратовръзка, а послание, изразено чрез десени и детайли.

Завръщат се монохромните решения и райето, което издължава силуета и прави фигурата по-елегантна.

Актуални ще бъдат и дългите кожени балтони в камуфлажни цветове, както и спортните якета с акцентирани външни джобове и декоративни груби шевове. Имайки това предвид, се надявам да намерите повод да разнообразите и тази част от облеклото си, макар последните години женствената линия в мъжкото облекло да превзема подиумите.

Ризите ще привличат вниманието с флоралните си решения с превес на тропическите елементи. Интересен тренд е съчетанията от къси бермуди и риза с деколте по врата, освежени от закачлив и пъстър геометричен десен.

Учудващо, поне за мен, е навлизането на сатена в мъжкия гардероб пред 2021-2022-ра, при ризите с къс и дълъг ръкав.

Принтовете също не са пренебрегнати. Например, при панталоните ще властва карето с различна дебелина на линиите. В стилово отношение ще продължи да е валидна тенденцията за навити крачоли за слим моделите, както и дългите панталони с маншет.

При саката се наблюдава навлизане на необичайни подплати с геометрични десени.

В заключение, бъдете смели и излезте от рамките на еднотипните аутфити. Дори да имате почти идентични като вид дрехи, изразете своята индивидуалност чрез детайлите и аксесоарите.

Каквото и да изберете от това, което предлагат дизайнерите като линия, цветове и материи, придържайте се към балансирана визия. Експериментирайте, но винаги в рамката на естетичното и практичното. Прекомерно ексцентричните тоалети не показват зрялост, не говорят за уравновесеност и не внушават доверие. А жените търсят точно това, нали?

Милена Белчева – Вашият имидж консултант

фотокредит заглавна корица: ЕnriqueFernandez_Unsplash, изображения колаж /с нетърговска цел/- мрежата