Скъпата цена на евтината красота

фалш

Днес ще споделя своята гледна точка по повод прекомерно експлоатираната тема с облика на децата две от известните поп-фолк диви. На пръв поглед и Анелия, и Лияна са майки с доста симпатични и интересни черти, децата им – също. Вижда се, въпреки размаха на четките с грим и видимите интервенции! Според мен, чалга дамите имат и добри певчески данни и се радват на заслужена популярност. Но относно визията на наследниците им, усещам, че проблемът е далеч по-дълбок и не се изчерпва с някакво сляпо следване на стереотипи и липса на родителска намеса.

По-любопитно ми е, какво провокира млади момичета да държат на всяка, наистина на всяка цена, да изглеждат напълно идентично?

Нима е нужно да се нападат “звездите”, при условие, че този модел е мултиплициран навсякъде?!

Какви вътрешни конфликти, обаче, се крият зад тази лустрирана фасада?

Защо мъжете масово, макар да има изключения, харесват и излизат, често и извънбрачно, точно с такива жени – някои от тях непълнолетни? Разбира се, огромен процент от същите тези мачовци ще се изкушат да плюят и ръсят негативни коментари срещу именно такъв тип момичета…

Независимо дали е неестетично, почти всеки мъж би се обърнал след такава мацка. Дори само да изцъка одобрително или не, просто като нещо по-фрапиращо, си е атракция. Съвсем естествено е, девойките да не искат да изглеждат естествено, защото пресиленото предизвиква внимание и интерес – първичен и разбираем!

Също като PR-постулатите – няма лоша реклама!?

За скъпата цена на евтината красота


Моля да не съдите прибързано тези млади създания! Съчувствам им и ги разбирам, изключвайки други фактори от ценностната им система, с които не съм запозната! Красотата е създавала и рушила рамки и така ще бъде, поне на тази земя!

Може масово да се налага мнението, че дискретният сексапил е по-въздействащ, но според мен, първосигнално категорично не е така! Нежният бриз в косите и приближаващата грациозна осанка рядко са нещото, което привлича и влюбва в наше време!

Но се питам – в услуга на кого и какво е тази натрапена, често агресивна женственост?

Какво доведе тенденцията и мъжките екземпляри всячески се опитват да изглеждат точно по този начин – нагиздени, изписани, лъснати, свръх напомпани?

Как, при толкова хиляди сайтове и средства за комуникация, светът е пълен със самотни души и разбити сърца? Както на хора, които изглеждат съвсем естествено, така и на жертви на пластичната хирургия и обществено наложените критерии?

Фитнесът вече не е за удоволствие и поддръжка, а за съперничество и показност!

Обществото ни е крайно извратено, щом е обичайна практика да се възвръща отнетата невинност и да се реконструират от изкривена суета детеродни органи! (Ах, как се изкушавам да бъда цинична, но ще се въздържа!)

Защо изчезва кавалерството като отношение ?

С каква лекота любимата жена става “тая”?

Защо домашният тормоз продължава да съществува като нещо нормално и да се разраства все по-интензивно в 21-ви век, в уж развито общество?

По каква причина масово момичетата издържат мъжете (си) с идеята, че така ще ги задържат или като демонстрация на независимост?

С какви мотиви някои “влюбени” минават в другата крайност – да търсят кой да им плаща – не само луксозните почивки, но и фрапиращите ци.и, устни, ботокси, филъри, ноктопластики и т.н.. При условие, че накрая отново биват сдъвкани и изплюти върху хирургическата маса, в стаята си, пълна с ненужни тоалети и хапове срещу депресия? За да продължат с драматичната си рутина, или да попадат в обятията на поредния “мазен ръб”…

Накрая ще заключа – това е новия фаст фуд в отношенията, приятели! Но замисляте ли се, колко пагубен е за психиката и организма! Това са новите управляващи модели и личности. Дори не ми се пише финал, защото надали има адекватен такъв, но ако красивият ми ум има нов проблясък, обещавам да го споделя! Вие също споделяйте!

автор и колаж: Милена Белчева, имидж консултант

фотокредит колаж без търговска цел – мрежата

заглавно изображение – alimarel-ubgay4hrymu-unsplash

6.2.2019

Ще Ви бъде вероятно интересно да разберете какви са тенденциите в грима за 2020-та?