насърчение и вдъхновение

проект Сутрешно мотивационно кафе

Уважаеми приятели и читатели!

Настъпи и последният ден от моето представяне в “Сутрешно мотивационно кафе” – великолепен проект на RI Communications. Колкото и да се изкушавам да Ви споделя още много ценни препоръки и насърчителни слова, свързани с изграждането на имидж, на финала ще бъда по-лаконична.

сутрешно мотивационно кафе
участие в проект “Сутрешно мотивационно кафе” – RI Communications

Вие също, колкото и да се изкушавате :

Не копирайте другите, а се мотивирайте и вдъхновявайте от тях!

Не проектирайте “светлото бъдеще”, а пребивавайте в пълноценно “тук и сега”!

Вместо да идеализирате живота зад граница, внедрете добрите чужди практики и ефективни решения в страната си!

“Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост, и ще повдигна Земята.”

Превърнете клишетата в път и смисъл! И най-добрите препоръки са беззначни, ако не ги вложите в устойчиво поведение.

Признайте си, колко често си казваме: “Да, така е, много е важно да…”, а после улисани в ангажименти, пренебрегваме дори най-смислените принципи и знания. Това е като да трупате всеки ден нови и нови покупки на прекрасни продукти, от които да не правите никакви ястия. Накрая тези ресурси и усилията Ви да си ги осигурите “отиват на халос”, а Вие оставате гладни. Няма значение дали поредният гуру ще Ви преподава нови за Вас, или стари истини, а дали Вие сте готови и решени да ги приложите.

Всичко звучи толкова лесно, но..

Недейте да търсите оправдания, а намирайте начини!
Внимавайте кои хора влизат във Вашето обкръжение! Дали това са личности с максимално обективна, адекватна преценка, или са такива, обсебени от дежурното черногледство. Тези, с които се съветвате, имат ли работещ алгоритъм, стабилни ценности и специфични качества, или успехът им е резултат от други, външни обстоятелства.

Често нашият екип от приятели и познати, съзнателно или не, саботира нашите желания и избори със саркастични коментари и повърхностни примери. В други случаи – засипва ни с хвалебствия и насърчителни реплики, но те не ни помагат изобщо. Защо? Защото близките ни често не познават подводните камъни и препяствията в процеса на реализация на един или друг проект. А такива изпитания, колебания, дори турболенции – има! Тези хора, като наша референтна групичка, разбира се, са нужни и прекрасни, те са наша опора и вдъхновение, често и коректив! Но не всеки от тях има бизнес нюх, предприемаческо мислене и задълбочени познания и опит точно в нашата сфера на изява! Затова приятелите няма как да изпълнят адекватно ролята на наши психолози, стилисти, ментори…

Вярвам, че историята, която пише всеки от нас, продължава. Нека и ние продължим заедно в изграждането на Вашия оптимален Имидж Стил Просперитет!

Сигурна съм, че за Вас ще бъде ценна и консултацията, свързана с превръщането на потенциала в работещ инструмент – “От намерение към постижение”.

заглавно изображение, колаж – МБ за Имидж Стил Просперитет ©