Модели обувки 20-21

обувки, тенденции

Пролетно-летния сезон на 2021-ва ще изведе на показ обувки в лимонено жълто и аква-синьо, цикламено. Сандалите често ще бъдат с ластичен набор на кожата, плюшът и кадифето са предпочитани дори за най-отворените модели. Типични за периода са перлените декорации, малките панделки, плетениците от кожени връвки. Такива са и ресните с мъниста, изкуственият пух, както и широките сатенени панделки. Блясъкът е с предимство пред матираните фактури.

 Лакът продължава да бъде актуален и в мъжките, и в дамските модели, нещо, което лично мен ме радва, тъй като е сред любимите ми материали. Внимавайте обаче с модели, изработени от винил или латекс. Те не изглеждат луксозно и изискано като лака, а долнопробно и будят неприятни асоциации. Много модели ще се предлагат с контрастни цветове между деколтето на обувката и подметката.

“Дяволът е в детайла”

Височината варира – има както почти равни модели обувки, така и на висок дебел ток и платформа. Кройките следват линията на ходилото и прасеца, повечето са тип “чорап”, по-свободен ботуш с маншет или обемен с ластик и нисък ток.

По отношение на цветове и принтовете – навлизат геометричните форми в различни нюанси, контрастните съчетания между кожа и лак, между текстил и метал. Красиво стоят и изцяло едноцветните моделите както при спортната, така и при официалната линия.

Златото ще бъде на почит, при това във всичките му нюанси – бяло злато, със зелен оттенък, старо злато, в комбинация със златисти пайети и дантела

Необичайни, но актуални ще бъдат моделите на висок ток, с металическо покритие с различна фактура и закопчаване чрез велкро.

Верижките, като детайли, ще бъдат характерни не само при обувките, но и като предпочитани като модел на бижутата, особено едрите плетки.


Още по темата – тук.

При въпроси относно цветовите решения и стила на обличане, запишете се на консултация, за да имате спокойствие и самочувствие с един перфектно създаден, балансиран и актуален гардероб.

Прочетете и споделете!

Милена Белчева – Вашият имидж консултант ©       

Имидж Стил Просперитет

фотокредит колаж с илюстративен характер и без търговска цел – мрежата,

заглавно изображение: Аpostolos_Vamvouras_unsplash