МАСАЖЪТ като блаженство

масаж

Днес бях на невероятно приятна лечебна процедура, която ме вдъхнови да отделя специално място на тази тема и тук.

Кога е най-подходящото време за масаж:
❤ когато се чувстваме прекрасно и искаме да се насладим на това усещане
❤ когато се чувстваме дискомфортно и болезнено и искаме да променим оптимално бързо това състояние.

Полезно и приятно

Ползите от масажа, както и предлаганите варианти са неизброими, но често ги пренебрегваме и нямаме навик да даряваме тялото си с тази вълшебна процедура. Предимствата са неоспорими – в рамките на максимум час постигаме огромно въздействие върху тонуса на целия организъм и стимулираме работата на вътрешните органи.

Според вида процедура – релаксираща, тонизираща, козметична или лечебна, можем да постигнем нужния баланс и да променим значително настроението си.
Това е и една от връзките между масажа и нашия имидж. Друга е самият стандарт на живот, който имаме и поддържаме, включващ най-добра грижа за духа и тялото.

Осъзнатият навик да планираме масажни терапии в динамичния си график – за отмора, или просто за удоволствие-ако не сме толкова натоварени, е въпрос на отношение към самите себе си. Също така, когато периодично ходим на масаж, ние опознаваме много по-добре тялото си, възобновяваме силите си, ставаме по-ведри, оптимистични и много по-комуникативни. А това рефлектира позитивно върху отношенията ни и нашата работоспособност.

фотокредит с нетърговска цел – kaboompics

Допълнителни предимства

Доброто кръвобращение възвръща озарението и добрия тен на кожата. Опитният специалист знае точно какъв натиск да приложи и кои зони да третира. Разбира се, несравнимо удоволствие да получим масаж от своя партньор, но дори той или тя да притежава нужните умения, без познания и опит, ефектът понякога може да е обратен. Квалифицираният масажист пробужда сетивата, създава подходящата атмосфера, познава чувствителността ни, зоните за въздействие, анатомичната ни особеност, съобразява маслата с вида на кожата ни и т.н.

Любима грижа от древността

Важно е да намерим точния човек, на който да се доверим и от когото ще получаваме всеки път лично отношение, грижа, внимание и ефективна терапия. Повечето предлагани услуги в масажните студиа са на приемливи цени и са съвсем достъпен лукс. Да ходим на масаж не е само въпрос на възможности и престиж, а и показател, че обичаме себе си.

Масажът е част от нашия стил на живот. Днес си го напомних и си подарих една освежаваща процедура. А Вие записахте ли си час?

Може би ще помислите и за красотата на Вашите ръце?

С уважение,

Милена Белчева – Вашият имидж консултант
Имидж Стил Просперитет ©

Заглавно изображение с нетърговска цел: emiliano-vittoriosi_unsplash.com