Марина, която избра българия

мАРИНА ГЕОРГИЕВА

С България в сърцето

С Марина ни събра желанието да практикуваме и повишаваме нивото на езиковите си познания по английски. Но с удоволствие използвах възможността да упражнявам и руския, който интензивно учих в училище. Още при първите ни срещи, тя ме впечатли с интересните си, семпли, но свежи рокли и други тоалети, затова я поканих да вземе участие в моя проект. Радвам се, че с охота се отзова и споделям с Вас, как една дама с руски произход съчетава любовта към семейството, към България и към модата.

Дискретно, но ефектно!

Какво мотивира избора ти на дрехи – удобството да носиш “обичайното”, или моментното настроение и желание за разнообразие?

Разбира се, обичам това, което ми отива. Предпочитам casual стил, които същевременно е и елегантен. Не обичам всичко, което е “прекалено”.

Имаш ли пристрастия към определен вид аксесоари – обувки, чанти, шапки, шалове, колани, очила, бижута…? Опиши някои, които носиш почти ежедневно?

Не мога да кажа, че съм пристрастена към нещо определено. Обичам да купувам качествени, стилни аксесоари, които не са моментен тренд, обаче. Обичам златни бижута, но с модерен дизайн. Харесвам и шапки, особено през лятото. Всички аксесоари в моя гардероб са изцяло функционални.

Пастелни или ярки цветове предпочиташ? Твоите най-любими нюанси са?

Предпочитам по-скоро пастелни цветове. Цветът не трябва да отнема вниманието от лицето и личността!

Далеч от екстравагантността!

Едноцветни десени ли харесваш, или дрехи с пъстри щампи и декорации, с геометрични шарки-пр.точки, карета…?

Едноцветни и изчистени. Много рядко намирам щампа, която да ми харесва. Не обичам съчетание на повече от два цвята, а и те трябва да хармонират помежду си.

Най-приятните, според теб, материи? Предпочиташ ли естествените тъкани, или харесваш дрехи със синтетични и изкуствени влакна, които спестяват гладенето?

И двете. Важното е качество, и синтетична дреха може да е качествена.

Дрехата, която чувстваш, че все едно е измислена специално за теб, е?

Свободна рокля до коляното със акцент на талия.

Стилът ти е по-скоро класически, или по-често екстравагантен?

По-скоро, съвременна класика или casual. Никога екстравагантен, и без това привличам внимание...

Марина Георгиева – лично и лирично за модата и стила

При пластиките – рискът да е оправдан

Кой е сезонът, през който се чувстваш най-комфортно, каквото и да облечеш?

  • Всички сезони. Само да няма силна жега или силен студ.

Ако имаш пълна свобода, какво би избрала да носиш възможно най-често – спортен сет, изящна женствена рокля, семпъл класически тоалет, хипи дрешки, униформа, домашен халат…?

Изящна женствена рокля бих носила много често и с голямо удоволствие. Много ме е яд, че сега нямам много поводи да я нося, тъй като почти винаги излизам с моето много любопитното и енергично синче, което е на  две годинки. Като цяло, не посещавам вечерни събития, тъй като детето ми е малко.

Какво е отношението ти към естетичната и пластична хирургия, както и към съвременните “екстри” – екстеншъни, ноктопластика, татуси, перманентен грим, пиърсинг и др.?

Не съм против. Лично аз не бих си сложила екстеншън, не съм и по пиърсинг и татуси. Но има хора, които изглеждат много органично със тях, отива им много.

За пластична хирургия мога да кажа, че може да промени живота на някои хора и да ги избави от комплекси, но все пак е риск и трябва да е оправдан.

Аз съм силно против уголемяването на устни. За съжаление, много момичетата с направени устни изглеждат толкова неестествено, дори отблъскващо.

За смелите промени и зрелостта

Имаш по 1-2 чифта обувки, според сезона, или шкафът ти е пълен с десетки цветове и модели за всеки повод?

Нещо средно. Гардеробът ми е претърпял драстични промени, а именно, вече два пъти го смених напълно! Сега съм доволна с моя стил, чувствам се в хармония, но гардеробът ми е ограничен, макар че е много функционален. Редовно нося всички дрехи, които имам и те много ми отиват.

Кои са най-смелите ти експерименти с визията-пр.драстично отслабване, необичайни цветове на косата, странно облекло? 

Най-много експериментирам с косата си: бях и блондинка, и брюнетка, имах доста къса коса. Хубаво е да експериментираш, когато си млада.

Какво е гримът за теб – неизменна необходимост, напълно излишно средство или възможност за разнообразие с излъчването понякога?

– Всичко, женствеността, подреденост, уважение към околните, любов към себе си. Всичко това е грим.

Свободата като вдъхновение

Следиш ли дизайнерските тенденции и препоръките на стилистите, или разчиташ на своите естетически критерии? 

Дизайнерските тенденции не ме интересуват много, следя ги изключително от любопитство. Добрите стилисти са изключителна рядкост! Харесвах стрийт стайл, но сега се опирам само на моите стилни принципи. Предпочитам съвременната кройка, която обаче ще е актуална за по-дълъго време.

Има ли период или епоха, които да усещаш близки в модно и архитектурно отношение и ако можеш, би живяла тогава?

Определено – сега! Харесвам свободата, която жените имат в днешното време. Харесвам възможността да правя всичко с удоволствие, да изразявам себе си свободно. Иначе, естетично много ме привлича епоха и стила на “Great Gatsby”.

Малкото е повече

Приблизително колко време отделяш, при подготовка за излизане в ежедневието си?

Преди да имам дете, можеше да е около час. Сега – най-много 20 мин. И да, много рядко се гримирам, което никак не ми харесва, но нямам време…

Какъв е твоят съвет и послание към дамите, свързани с модата и имиджа?

Обърнете внимание на минимализма. Внимавайте със щампите, особено с леопард или цветя. Бъдете себе си, но никога не прекалявайте с аксесоарите! По-добре мас маркет отколкото лукс, но фейк.

Бъдете фини и нежни, и силни. Силна жена е тази, която има самочувствие и достойнство. И мъжете ще ви поставят на пиедестал!

Коя песен, филмова или литературна героиня олицетворяват твоя стил?

-“Don’t worry be happy” (усмихва се) За филм –  последно ми хареса много “Амели в Париж”, стила на Силви. Литературна героиня: обожавах Бекки Блумвуд от серия “Шопохолик” на Софи Кинсела. Сега се замислих за Полианна от едноименния роман.

Интервю и колажи – Милена Белчева – Имидж Стил Просперитет за проект “Модна визитка” © Снимки – личен архив – Марина Георгиева

Научете и за модните и стилови предпочитания на Кремена Костова

One Reply to “Марина, която избра българия”

Comments are closed.