Креми костова – разум и страст

В миг на откровение

ВИЗИТКА

Кремена е интересна и любознателна дама, която винаги обръща внимание на начина по който изглежда и по който се чувства. Може да я срещнете на разходка из някоя модна туристическа дестинация, или на семинар за личностно развитие. Като прецизен счетоводител, тя умее да балансира между ценното и истински потребното. В стилово отношение, изразява себе си през силата на семплата визия, в съчетание с драматични, дори леко ексцентрични нотки. Какво още ѝ допада и какво трудно приема в света на модата, ще разберете от това откровено интервю.

ЧАРЪТ НА РАЗНООБРАЗИЕТО

Какво мотивира избора ти на дрехи – удобството да носиш „обичайното“, или моментното настроение и желание за разнообразие?

За мен няма по-скучно нещо от това да ходиш в един стил на обличане. Определено моментното настроение ме мотивира, а и е подчинено на мястото, където отивам – един ден може да съм на спортна вълна, на следващия ден – делова, на по-следващия – с ориенталски мотиви, примерно. За мен чарът е в разнообразното облекло.

Имаш ли пристрастия към определен вид аксесоари – обувки, чанти, шапки, шалове, колани, очила, бижута…? Опиши някои, които носиш почти ежедневно?

Обичам цветните бижута – обеци, гривни, колиета, и още повече – да ги комбинирам с тоалета. Любимото ми е едно индийско бижу от Gang Incredible India, което е много пищно като изпълнение и цветове. Съдържа любимата ми цветова комбинация – корал и тюркоаз – типично в ориенталски стил.

НАМИГАНЕ КЪМ ДЕТСТВОТО

Пастелни или ярки цветове предпочиташ ? Твоите любими нюанси са?

Обичам пастелните цветове по-скоро за есен и зима – цвят шампанско, капучино, а за пролетта и лятото особено – обичам да „разчупвам“ и с ярки цветове. Както по-горе споменах – харесвам корал и тюркоаз, особено в комбинация. Също и наситено тревисто зелено – имам такова сако, което е много свежо. Допадат ми различни нюанси на жълтото и розовото, светло оранжево, както и един много силен „летен“ цвят – електриково розово-оранжево.

Едноцветни десени ли харесваш, или дрехи с пъстри щампи и декорации, с геометрични шарки-пр.точки, карета…?

В гардероба ми преобладават едноцветни десени, но имам и някои други за „разчупване“ – на пъстри цветя – дребни и едри мотиви. Напоследък ме е обзела и детска вълна, особено по отношение на щампите. Наскоро се сдобих с тениска с Мики Маус, може да добавя и още анимационни герои към колекцията. Обичам и точките на дрехите – дребни и средни, едрите са ми груби. Имам бледо розов потник на средно големи черни точки, който обичам да нося с една шармантна дълга черна пола с тюл.

Кои са най-приятните, според теб, материи? Предпочиташ ли естествените тъкани, или харесваш дрехи със синтетични и изкуствени влакна, които спестяват гладенето?

– Естествените са ми по-поносими на тялото, но пък гладенето си изисква време, предизвикателство е, особено през лятото. Много ми харесва сатена, тепърва се сдобивам с такива дрехи (започнах от лятна пижама и пеньоар). Имам някои дрехи, които не е необходимо да се гладят – голямо улеснение за домакинята.

отново на път по следите на лятото

НАСТРОЕНИЕ, СПОРЕД СЕЗОНА 

Дрехата, която чувстваш, че все едно е измислена специално за теб, е?

Летен свободен бледо розов панталон, при това от много лека материя. С него усещам маскимална лекота през лятото, а и го няма дискомфорта на късата, или дългата пола.

С кой стил се идентифицираш – класически, романтичен, аристократичен, арт, екстравагантен, небрежен, драматичен…?

Може би стилът, популярен у нас като “спортно-елегантен”. Ползвам го най-често и за всички сезони, а романтичен и ориенталски – за лятото, понякога. Драматичният стил е много привлекателен за мен, също, но в много редки случаи съм „драматична“ в облеклото.  В емоционален план – по-често. /смее се/

Кой е сезонът, през който се чувстваш най-комфортно, каквото и да облечеш ?

– О, със сигурност това е периодът на лятото и началото на есента.

Ако имаш пълна свобода, какво би избрала да носиш възможно най-често ?

– Любимата ми лятна сатенена пижамка пепел от рози, както и цикламено-розовия сатенен халат.

(ОТВЪД) ГРАНИЦИТЕ НА ЕСТЕТИКАТА

Какво е отношението ти към естетичната и пластична хирургия, както и към съвременните „екстри“ – екстеншъни, ноктопластика, татуси, перманентен грим, пиърсинг и др.?

Хм, не се възползвам от подобни „екстри“. Първо, защото ме е страх да ги ползвам, и второ – защото ги намирам за прекалено повърхностна суета и излишни разходи. Но всяка от тях като интервенция може да си има своя чар, ако е добре „дозирана“. Например, не приемам млади момичета да си правят „джуки“ от силикон, гърди особено. Не знам как не ги е страх най-малкото, също и дали изобщо се замислят за страничните ефекти от това. Но жена, на която например с възрастта устните й са се „изпразнили“, може да си сложи малко силикон/хиалурон, стига да бъде наистина майсторско изпълнение.

Повечето жени, за съжаление, се обезобразяват, заприличват на патици, със смешно надути устни, което е тъжна гледка. Ноктопластиката може да бъде много красива, може и да бъде брутална, ако се прекали. Не възприемам грозните орлови нокти. Така е и с татусите. Има много красиви татуировки – и като изпълнение, и местата, на които се слагат – те могат да подчертаят и женствеността, и мъжествеността, но ако се прекали и се отиде към някакъв хипарски стил – за мен е отвратително и се разваля ефектът. Целите ръце в татуси – брутално. Перманентният грим го намирам за добро решение, особено за жени, които имат забързано ежедневие и градят някаква кариера. Предполагам, за тях е добре всеки ден да са с делови грим. Пиърсинг – на езика – твърдо не го възприемам, дори ми е гнусно. На пъпа стои нежно, но аз не бих се подложила и на това.

ЛИЧНИТЕ МЕТАМОРФОЗИ

Кои са най-смелите ти експерименти с визията – пр.драстично отслабване, необичайни цветове на косата, странно облекло ?

Определено, късото подстригване – хипарската прическа – косата ми да стърчи нагоре. Отразяваше етапа, през който преминавах – някакво бунтарство. Облекло, което не е типично за мен, но ми хареса да го нося – черен кожен панталон с бели ботуши и черни връзки. Това лято „избухнах“ с оранжеви индийски шалвари на слонове и автентични шарени пантофки. Забавен момент от модните ми избори. Имам и една дълга синьо-зелена индийска пола с паднали джобове. Ориентът, явно ме привлича.

Имаш по 1-2 чифта обувки, според сезона, или шкафът ти е пълен с десетки цветове и модели за всеки повод?

Имам по няколко чифта за сезон и мисля, че те са напълно достатъчни – по-официални и по-ежедневни. Освен това, притежавам два чифта маратонки, летни обувки за плаж (да не стъпвам на горещия пясък), както и туристически обувки. Стремя се да няма излишно разточителство и заемане на пространство.

МЕЖДУ СТРАСТТА И РАЗУМА

Следиш ли дизайнерските тенденции и препоръките на стилистите, или разчиташ на своите естетически критерии ?

Не бих казала, че следя модата, но определено обръщам внимание по дрехите по витрините на магазините. Ако има някакви актуални модели, според дадени тенденции, винаги се съобразявам дали на мен моделът ми стои и дали си заслужава цената за тази дреха, според моите финансови критерии. Например, харесвам къси дънкови панталонки и ми беше любопитно да се видя с такива. Станаха ми, но ми стояха смешно и разбира се, не си ги купих.

Има ли период или епоха, които да усещаш близко в модно и архитектурно отношение и ако можеш, би живяла тогава ?

– Не съм се замисляла за това. Мисля, че този период, в който съм, е най-добрият за мен.

Приблизително колко време отделяш, при подготовка за излизане в ежедневието си ?

Не съм обръщала внимание, може би около 20 мин. Избор на тоалет и обличане ми отнемат около 10 мин, за косата отделям близо 5 мин, малко грим евентуално и бижута – също около 5 мин. Ако съм канена на банкет, на някакъв празник – ще е повече – може би 40 мин., стандартно време за подготовка.

УРОЦИ ПО САМОЧУВСТВИЕ

Какво е посланието, което искаш да предадеш с излъчването и облеклото си ?

Дори и да бързате, огледайте се, вижте ме. Може аз да съм Вашият късмет в живота. (усмихва се)

Какъв е твоят съвет и послание към дамите, свързани с модата и имиджа?

– Да създават красота и наслада за окото. Да показват че ценят себе си, чрез облеклото и поведението си.

Коя песен, филмова или литератулна героиня олицетворяват твоя стил?

Много ми е трудно да определя, защото аз не мисля, че имам точно определен стил. Не знам защо като прочетох филмова героиня, се сетих за героините от „Сексът и градът“. На никоя от тях не мога да опричила стила си, но определено най-много ме грабва Саманта, особено в дълга червена рокля. Може би в мен има скрита Саманта, която е време да излезе наяве. Нямам дълга червена рокля, но винаги съм искала да имам и май е време да се сдобия с такава. Дано да има и поводи да я нося.

Харесват ми също песните, а и визията на Ishtar Alabina. Дори си танцувам с удоволствие на тази музика. Salam Aleikum – с пантофките и шалварите, или засуканата жълта рокля, както и с дългата индийска пола с паднали джобове. Красиви сценични образи.

Миленка, благодаря ти и аз, че ми даде възможност да участвам това интервю! Нестихващи творчески вдъхновения и успехи ти желая!

Прочетете за личния стил и на един симпатичен млад мъж, бизнесмен и музикант – Павел Крачунов.

интервю и колажи: Милена Белчева – имидж консултант

Имидж Стил Просперитет ©

снимки-личен архивКремена Костова

One Reply to “Креми костова – разум и страст”

Comments are closed.