красотата в нашите ръце

имидж консултант

Щастието често е на една ръка разстояние, нали? Толкова близо, колкото му позволим. И ако искаме да се здрависа с нас, то би било добре да посрещне едни грижовно поддържани длани и нокти. Ръцете са най-големите издайниици на възрастта и това отдавна е известно. Затова и козметичната индустрия отделя специално внимание на продуктите за тази деликатна част от тялото ни. С ръцете си се обличаме, храним, работим, прегръщаме…

Случва се да сме изградили навик да почистваме двукратно лицето си всеки ден, да използваме подходящи тонизиращи и подхранващи продукти, но да смятаме, че за ръцете е достатъчно измиване с вода и сапун и понякога ползване на крем. Но в повечето случаи кожата им се нуждае от по-интензивно ексфолиране и подхранване. Ноктите – също.

Правилната грижа

С добър ефект може да използвате за втриване и маски масло от бадем -препоръчително за белеща се нокътна плочка, зехтин и масло от невен за силно изпръхнала, чувствителна кожа, също лимоново масло, олио от семки от малини и шипки при нужда от заличаване на белези. Препоръчителна е употребата и на чист колаген с високо качество, за запазване на еластичността, млека с висок UV фактор, който е превенция за нежеланата пигментация.

Хидратирането също е важно. Разбира се, храненето е на първо място, като за предпочитане е да се консумират храни, богати на цинк, магнезий, вит. А, Е, С. F. Носенето на тежки неща прави вените твърде напрегнати, изпъкнали, което не е привлекателно, особено при жените.

Полезни препоръки

Маникюристите препоръчват да не режем кожичките, а само да ги избутваме, ако са по-фини. При по-плътни кожички, за които не сме се погрижили, може да се стигне до периодично разраняване около нокътя, нацепване и кървене, което е и предпоставка за дискомфорт и инфекции. Професионалиста ще се погрижи да се предприеме най-безопасното им отстраняване.

При наличие на гъбични или бактериални проблеми, моменталното лечение, предписано от дерматолог е единственият правилен ход. Масажите на дланите и ходилата засилват кръвообръщението, подобряват клетъчното хранене и стимулират работата на органите, чрез натиск върху рефлекторните зони и точки. И за един красив завършек – маникюр и педикюр при специалист.

Само за жени ли?

За мъжете тази процедура препоръчвам да се случва като месечна поддръжка, без ползване на гланц. Лично аз го намирам за неуместно, независимо, че някои мъже го приемат за нормално. Но едни добре оформени къси нокти и подхранена кожа винаги правят добро впечатление при господата. Все пак с тези ръце поздравяват бизнес партньори и милват любимата жена. Не само мускулите правят впечатление! Какво още привлича жените – разберете в тази публикация!

изображение с нетърговска цел – brooke-cagle-unsplash.com

Цветове, дрескод, мода

Неприятно е ръцете да изглеждат неестетично и занемарено. Дамите имат много по-голям избор на цветове и декорации на ноктите, съобразно личните предпочитания за дължина, форма и начин на живот. Класическият френски маникюр в различни вариации е подходящ за всеки случай, както леко овалния маникюр в пастелни тонове.

Лятото развихря въображението и ако работата ни позволява един по-свободен дрес код, може да се порадваме на забавни, смели декорации. За бизнес дамите яркото класическо червено не е препоръчително, също нюансите в синьо, зелено, графит, жълто и т.н. Но за жените с по-артистични професии, ноктите са израз на тяхната специфика и светоглед. При всички положения издават отношението ни и уважението към самите нас.

колаж – Имидж Стил Просперитет, кадър – личен архив

Доверие и професионализъм

С благодарност и удоволствие препоръчвам услугите на AntoniaShoef nails във Варна! Пишете ми, ако желаете да споделя работата и удивителната работа на маникюрист, на който се възхищавате и доверявате. Всеки от Вас е достатъчно ценен сам по себе си, за да чака специален повод за една рутинна, но важна поддръжка. Запишете час и се насладете на резултата!

Прочетете и споделете!

С уважение,

Милена Белчева – Вашият имидж консултант
Имидж Стил Просперитет ©

Заглавно изображение с нетърговска цел: pexels-анна-хазова