жертви или галеници на любовта?

отношения, любов, комуникация

“Тя е сляпа. Той е нейните очи. Той е целият и свят. Те са по – добри. Много по добри-Заедно! ️” *

Уважаеми последователи и читатели,

Често ми завадате въпроси, свързани с личните отношения и искате да направя такива тематични събития. Разбираемо е, че това Ви вълнува и че търсите най-ефективните начини да намерите, задържите и живеете пълноценно с достоен партньор. Причините да имаме някакви пречки в случването на любовта и хармоничните семейни и изобщо междуличностни отношения са неизброимо много и по тях можем да работим най-ефективно в лична среща. И все пак, в тази публикация ще напомня някои добре известни, но често пренебрегвани неща. Те могат да бъдат добра посока за размисъл и ретроспекция на поведението Ви досега.

“Каквото повикало, такова се обадило”

На база опита, които имам, ще направя резюмиран потрет, събирателен образ на “рицаря на печалния образ”. Онзи, заключил сърцето с ръждивият ключ на разочарованието и фалшивата гордост.

Нещастният човек не привлича в живота си нещата, които желае да преживее, а точно обратното.

Превръща се в магнит за още по-драматични, поради неговото отношение, ситуации. След това губи енергия да се бунтува на обстоятелствата.

Започва да се сравнява с другите.

Гневи се защо има толкова скапан късмет.

Губи баланса, прекалява с храната или я пренебрегва като важна част от ежедневието му.

(Само)обвинява се. Накрая рухва.

Много лесно рухва и имиджът му на добър приятел, защото или се дистанцира от близкото си обкръжение.

В други случи се прави, че не му пука и става арогантен, циничен, привидно над нещата, но дълбоко в себе си – уязвен!

Със сигурност не е добра компания и ако някой преживява нещо прекрасно в живота си, то той трудно може да прояви емпатия и искрена радост към другия.

Как да се съвземете и продължите?

Разбира се, че всеки от нас, макар и в различна степен преживява разочарования. Колкото и да се опитвате, не можем да живеете без абсолютно никакви очаквания. Но можете да промените погледа си спрямо обстоятелствата. Можете да работите върху погрешните убеждения, върху причините във Вас, довели до една или друга лична драма.

Трансформационните програми са отлично средство за това. Без промяна във вътрешния ни свят, няма как да видите ново желано проявление във външния. То ще дойде не като постигната цел, а като естествена последица. Дали желаете да се промените и да работите над това? Как ще го правите – сами или чрез специалист, който ще проследява развитието Ви и подкрепя, е Ваш избор и решение.

Ако сте напълно удовлетворени от личния си живот – живейте в хармония и благодарност, помагайте и на другите да го постигнат. Ако постоянно си задавате въпроси КАК и ЗАЩО, вероятно имате нужда от добър мотиватор и от промяна. От някой, който да шлифова диаманта на Вашата същност. Който да Ви припомни, че заслужавате и имате право на обич, уважение и приемане. От съвети и насоки, съобразно начина Ви на живот и стъпки към търсения път.

“Нямам нужда някой да ми дава акъл!”

Разбира се, и сам воинът е воин, ако това е Вашето кредо – на добър час! Не забравяйте, обаче, че понякога битките с вятърните мелници на илюзиите и напразните усилия ни правят по-озлобени и цинични, а не меки и отворени за светлината в живота си. Губим един от най-ценните си ресурси – да се доверяваме на някого, да казваме “Аз нямам нужда от …(специалист, съвети, приятелски насоки, книги, упражнения, практики, стъпки, мнението на семейство и роднини)” Възможно е да успеете. Но с кого ще споделите успеха на върха? Кой ще Ви забележи? Дали не рискувате отново да се почувствате още по-самотни?

photo credit_depositphotos.com

Как за разберете дали сте обичани?

Обичаният човек винаги се разпознава.

Носи един фин ореол, благо излъчване, неизразимо спокойствие и ефирна радост.

Той не демонстрира, че е обичан или обича.

Просто се наслажава, без да си задава въпроси.

Спира да анализира докато ще продължи това, дали е с правилният човек, дали не греши, дали е достоен за любовта!

Приема себе си и партньора си без необходимост от етикети (той/тя е толкова…) и принадлежност (това е моят мъж/моята жена).

Тази естествена увереност го прави устойчив на житейски ситуации и обрати.


НОСЕТЕ ВИНАГИ В СЪРЦЕТО СИ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ ЛЮБОВТА Е:


❤️ДОВЕРИЕ
❤️ ОТДАДЕНОСТ
❤️СПОДЕЛЕНОСТ
❤️НАДЕЖДНОСТ
❤️ВЪОБРАЖЕНИЕ
❤️ЛЕКОТА
❤️СИЛА
❤️ИСКРЕНОСТ
❤️ЧИСТОТА
❤️ДОСТОЙНСТВО
❤️ЗАЧИТАНЕ, ПРИЕМАНЕ
❤️СМИРЕНИЕ
❤️МИЛОСТ

Бъдете неизменно вдъхновени и покорени от нея! Възникнат ли въпроси по темата, свържете се с мен. Ще Ви съдействам, чрез програмите “Подобрявам и преуспявам”, или ще Ви насоча към професионален психотерапевт, психолог, когато е необходима по-специфична намеса.

С уважение:

Милена Белчева – Вашият имидж консултант

фотокредит заглавно изображение с нетърговска цел_depositphotos.com_categoryobjects

*Цитатът в заглавието е към кадър на_petcare.bg