Актуални цветове за аксесоари `21

аксесоари

Погледнете каква приятна палитра са сформирали дизайнерите за нашите аксесоари следващите няколко сезона! Обичате ли разнообразието на модели и цветове, или избирате обикновено един и същи вид и цветове чанти, шапки, обувки, ръкавици? Сега имате интересно предизвикателство!

Цветовете за първата година след началото на пандемията, са жизнерадостни, свежи, грабващи окото. Може да избирате между ярко ябълково зелено, морско зелено, аква синьо, нюанси на каки, малиново червено, резеда…

Прави впечатление, че липсват тъмните краски, но това ще позволи да има повече свежест по отношение на детайлите. Част от цветовете в палитрата също си хармонират отлично помежду си.

Виждаме и свежест, и по-приглушени тонове, със сигурност ще бъде удоволствие, ако повече дами се възползват от възможността да актуализират гардероба си с подходящи допълнения.

Въпреки това, че българките са едни от най-красивите, модерни и елегантни жени, все още е валидно мисленето, че черното и синьото са най-практични. Наблюдавам постоянно хората по улицата и масово изборът е един и същ. Черни, кафяви или тъмно сини чанти за зимния сезон, бели или екрю – за лятото. Рядко се забелязват и по-екстравагантни модели, обикновено чантите са правоъгълни или полукръг.

През 2019-та преобладаваха светло сини, сребристи и коралови нюанси, а често се залагаше и на естествените материи и цветове, особено за топлите сезони. Дизайнът бе в посока на разнообразни ранички и плетени кошници. Пудрата, като цвят, продължи да е актуална и през 2020-та, заедно с доматено червеното, тютюневото, горското зелено. Тогава при моделите се завърна винилът в комбинация с текстил, релефната фактура, трапецовидната форма на чантите и минималистичните модели.

Няколко думи и за обувките

При обувките удобството е също на преден план. Въпреки разнообразието от цветови решения и модели, най-често срещани са кецовете и маратонките, следвани от по-спортните модели от кожа. Навлязоха и ниските, заострени модели, които в България е популярно да се категоризират като “спортно-елегантни”, макар да няма такъв стил. През 2020-та хит бяха и цветните фигурални чорапи, но тази тенденция започва да губи сила. Сега е времето на ниските плетени сандали, на средно високото сабо, тип чехъл, в натурални цветове, чехлите с малък тънък ток и декоративна верижка. При мъжките обувки, особено в спортните модели, се забелязва навлизането на животинските принтове. В отделна публикация обръщам внимание и на различните модели, размери и десени при аксесоарите за 2021-ва.

Не копирайте инертно решенията на дизайнери, блогъри и инлуенсъри, а ги ползвайте за вдъхновение. Адаптирайте както нюансите, така и пропорциите, съобразно Вашите физически данни и естетичен усет.

Съобразете избора си, следвайки концепцията за монохромност или контраст и Вашия психотип, определящ и посоката на стила Ви. Бъдете различни, креативни в съчетанията и наблюдавайте как цветовете рефлектират върху Вашите емоции. Непременно се свържете с мен, ако имате колебания, относно това кое е подходящо за Вас като цвят, форма, принт, съчетание…Заслужавате удоволствието да бъдете зашеметяващи и уверени всеки ден!

колаж и текст:  © Милена Белчева – Вашият имидж консултант
Имидж Стил Просперитет

Кои са актуалните модели обувки през 2021-ва, прочетете тук!

фотокредит палитра – мрежата само с илюстративна, нетърговска цел, заглавно изображение – pikrepo.com

One Reply to “Актуални цветове за аксесоари `21”

Comments are closed.